Renovering av fönster i Göteborg 2018-05-17T14:27:44+00:00

RENOVERING AV GAMLA FÖNSTER I GÖTEBORG

0706-80 46 56 / info@husogat.se

Göteborg är en stad rätt förskonad från bränder. Det gör att det finns mycket vackert trä som är värt att fortsätta bevara. Träkarmarna runt fönstren är ofta av bra kvalitet och behöver bara lite kärlek för att få ett ännu längre liv.

Vi kan renovera fönster på plats i din fastighet i Göteborg, eller montera ner dem och utföra fönsterrenoveringen i vår verkstad i Kvarnbyn, i Mölndal. När renoveringen är klar sätter vi tillbaka dem igen. Under tiden täcker vi fönstergluggarna med byggplast. Vi går igenom fönsterkarmar, bågar, glas, kittning och beslag – dina fönster blir som nya!

Det går till så här:
  • vi åker ut till de husen vi ska renovera fönster i. Där tar vi ur fönstren och tar med  fönsterbågarna till vår verkstad.
  • vi tar bort all gammal färg, trasigt glas och kittet, torkar och riktar dem.
  • vi oljar in fönsterkarmarna med linolja
  • omkittning av glaset och ersätter vi de glas som gått sönder
  • vi måla fönstren med linoljefärg
  • när fönstren är torra fraktas de tillbaka och hängs tillbaka igen.
Självklart har vi då även gjort rent och smörjt, hyskor, hakar och andra lås.

Vi renoverar även fönster för privatbostäder som villor, bostadsrätter, torp och fritidshus.

Det finns många fördelar med att renovera gamla fönster, jämfört med att sätta in helt nya.

RENOVERA FÖNSTER PÅ K-MÄRKT FASTIGHET

Om du äger en äldre fastighet, i exempelvis Göteborg, som är K-märkt så finns vissa regler man måste följa när man ska utföra renoveringar. Ett gammalt hus inom detaljplanelagt område kan ibland vara skyddat genom speciella bestämmelser i den kommunala plan- och bygglagen. I dessa bestämmelser kan det framgå vilka renoveringar och ändringar som får genomföras på fastigheten – däribland fönsterrenovering.

En fönsterrenovering på ett gammalt hus kan alltså inte genomföras hursomhelst. Då är det extra viktigt att anlita en fönsterverkstad som är kunniga inom byggnadsvård. Vi på Husögat arbetar främst med renovering av gamla fönster och har gedigen kunskap och erfarenhet inom området.

HÖR AV DIG TILL OSS!

0706-80 46 56 / info@husogat.se